četvrtak, 28. veljače 2013.

Cimet keksici filovani čokoladom

 

Sastojci

  • Za 20keksića:
  • 100gr maslaca
  • 1 1/2 dl smeđeg sećera
  • 1 jaje
  • 3 1/2 dl(210gr) brasna
  • 1/2 kasikice praska za pecivo
  • 1 1/2 kasikica cimeta ili zacina za medenjake
  • Fil:
  • 150gr tamne cokolade
  • 1 1/2 dl vrhnja za slag
  • 1kasikica meda
  • 25gr maslaca
  •  
  •  

Priprema

Vrijeme pripreme:
25 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Otopiti maslac pa dodati secer.U vecu posudu izmutiti jaje pa dodati brasno,p.z.p.,cimet i maslac sa ceserom.Mozete staviti i 1 malu zlicu vanilije secera.Sve dobro sjediniti pa staviti u providnu foliju na 30 min u frizider.
  2. 2
    Za to vrijeme staviti u serpicu vrhnje i med da se ugrije pa dodati izmrvljenu cokoladu.Kad se otopi cokolada skloniti sa vatre pa dodati maslac i sve izmjesati dok se otopi.Staviti u hladnjak na 1-2 sata da se stegne i da se mogu filovati keksići.A ako vam se zuri mozete staviti u zamrzivac na 15 min.
  3. 3
    Tijesto razvalajti na debljinu 2-3cm pa manjom casom praviti krugove i slagati na veliki pleh na koji smo stavili papir za pecenje.Pecnicu urijati na 200 C i peci 9 min.
  4. 4
    Pecene ohladiti pa filovati svaki sa malo cokolade i poklopiti sa drugim keksicem.

Posluživanje

Meni je ostalo cokoldanog fila tako da se moze slobodno raditi pola mjere.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF