utorak, 26. veljače 2013.

Čokoladni keksići punjeni sa džemom od sljiva i čokolade


 

Sastojci

  • 250gr brasna
  • 125gr maslaca
  • 2zlice kakaa
  • 1zlica vanilije secera
  • na vrh kasike cimeta
  • 1 jaje
  • 1zlica mlijeka
  • 2zlice sećera u prahu
  • 2-3zlice dzema od sljiva
  • 1zlica ljesnjaka poprzenih i mljevenih
  • 2rebra tamne čokolade
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pomjesati sve suhe satojke,pa dodati maslac na kockice narezan ,jaje i mljeko.Ljepo rukama izmjesati sve sastojke i fino ih ujednaciti i sve zaviti u providnu foliju i ostaviti 30min u frizider.
    2. 2
      Pomjesati dzem,ljesnajke koje smo prethodno poprzili i samljeli.Jedno rebro cokolade narendati ,a drugo grubo narezati i pomjesati sve skupa i ostaviti u frizider.
    3. 3
      Otkidati malo tjesata praviti kuglice i svaku malo udubiti i staviti pomalo smjese.Pecnicu ugrijati na 200C i peci kolacice oko 10 min.Ohladiti i uzivati!

    Posluživanje

    Od ove smjese vam ispadne 24kolacica

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF