ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Jagode i čokolada

...jagode i cokolada to je ljubav prava....podsjeti me na pjesmicu:) kombinacija marsacapone sira ,cokolade,jagoda savrsenstvo koje se topi u ustima i ne zaboravlja lako..probajte i uvjerite se sami 

Sastojci

 

Sastojci

  • 4 jaja
  • 4kasike sećera
  • 4kasike brasna
  • 1,5kasika kakaa
  • 2kasike ulja
  • 1 prasak za pecivo
  • za natopiti koru:
  • par kasika mljeka
  • FIL od jagoda:
  • 250gr jagoda
  • 4kasike marmelade jagoda
  • 1 preljev za torte bezbojni
  • fil od marscapone sira:
  • 5dl vrhnja za slag
  • 500gr marscapone sira
  • 4kasike sećera
  • 50gr bijele čokolade
  • par kapi arome vanilije
  • 1/2kasika želatine(3 kasike vode)
  • čokoladni preljev:
  • 150gr vrhnja za slag
  • 150gr čokolade

  • Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Pjenasto umutiti jaja sa secerom pa dodati kakao i ulje sve fino mjesati i na kraju dodati brasno i p.z.p.Smjesu izliti u cetvrtastu tepsiju(oblozenu sa papirom za pecenje ako cete vaditi biskvit,a ako ne nauljiti malo tepsiju i posuti brasnom pa staviti smjesu) i peci na 180C oko 15 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.Kad se ispece natopiti biskvit sa mljekom.
    2. 2
      Dok se biskvit pece poceti mutiti vrhnje u cvrsti slag pa dodati marscapone sir i secer sve dobro izmutiti pa dodati vanilija aromu i cokoladu narendanu.Posto je fil dosta cvrst ja sam stavila pola velike kasike zelatine sa 3 kasike vode da nabubri 5 mi.i malo rastopila i polako dodavati u fil i sve dobro izmiksati.
    3. 3
      Na biskvit rasporedimo jagode narezane na ploske ili kolutove,a marmeladu razmutimo sa 250 ml vode,a u serpicu pomjesamo iz kesice preljev sa 2 kasike secera i polagano dodajemo tekucinu da se ne zgrudva uz stalno mjesanje dok ne provrije.zatim skloniti sa vatre malo ohladiti i preliti preko jagoda.
    4. 4
      preko jagoda i preljeva rasporediti marscapone kremu i ostaviti oko pola sata u frizideru da se stegne, a za to vrijeme otopiti cokoladu u vrhnju i ohladiti pa preliti po kremi i ostaviti da se kolac dobro ohladi...

    Posluživanje

    ..dobro ohladiti kolac i uzivati u savrsenom okusu cokolade,jagoda mmm...odlican je ....
    ukrasiti po zelji sa jagodama ..;)

  •  
  •  

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF