utorak, 26. veljače 2013.

Kondezirano mlijeko

 

(Zaslađeno i nezaslađeno)

 Nakon sto sam isprobala ovaj brzinski način pravljenja kondeziranog  mlijeka odlucila sam da neću vise da trazim u dučanu.Probajte i vi zaista je brzo i odlično!!





Sastojci

  • Za  500 ml kondenziranog mlijeka

  • 1 litra mlijeka (ja sam koristila 3% mm)
  • 100gr sećera
  • 2 vanilija sećera


U vecu posudu u kojoj cete kuhati usuti mlijeko i staviti na naj jacu vatru uz stalno mjesanje drvenom kuhacom i paziti da ne pokipi kad zavrije.Kad je mlijeko uzavrlo ako cete praviti zaslađeno usuti secer i vaniliju i dalje mjesati.Mlijeko ce se pjeniti,smanjiti vatru i kuhati oko 30min dok se mlijeko ne smanji na pola količine.Promjenit ce boju bit ce kremastije.
Izgasiti vatru i usuti u sterilnu teglicu ohladiti i staviti na hladno.

Ako radite nezaslađeno mlijeko onda nećete stavljati sećer i vaniliju sećer.Kuhati isto i kad se smanji kolicina ugasiti i usuti u sterilnu teglicu.Ono će biti nesto svjetlije od zaslađenog.

Recept imate i ovdje 

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF