četvrtak, 28. veljače 2013.

Piletina sa slaninom u umaku od gljiva

 

Sastojci

  • 2 veca pileća fileta
  • 5-6 svjezih gljiva
  • 250ml vrhnja za kuhanje
  • 1 luk
  • 4-5snitica slanine (po mogućnosti domaće)
  • sol,vegeta,papar 
  • ulja 
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Gljive oprati pa ih narezati na komadice ne moraju biti skroz sitni.Na tavi kratko proprziti gljive,pa dodati u vrhnje i izmiksati u multipraktikumu ili stapnim mikserom.Zaciniti sa malo soli,vegete i papra bijelog.Ostaviti u frizider dok spremamo piletinu.
  2. 2
    Piletinu narezati na male komadice.Na ulju kratko prprziti luk pa dodati slaninu narezanu na male kockice.Dodati i piletinu i sve dinstati zajedno dok piletina ne dobije ljepu boju.Posoliti ne puno paziti ako je slanina slana i ne treba soli,jer je umak zacinjen.
  3. 3
    Kad je piletina pecena dodati umak izmjesati da se ujednaci pa kratko da se kuha i izgasiti.

Posluživanje

Ovo je jedna jednostavna priprema,al nama posebna i draga radi slanine koja da poseban smek jelu.Posluziti uz prilog po zelji,a nama je najdraza riza.I salatu dodati u prilog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF