ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Aromatični džem od jabuka

Sastojci

  • 500gr jabuka
  • 200gr sećera
  • 1zlicica vanilija secera
  • 1zlicica vanilija arome
  • 1/2zlicice  cimeta
  • 1zlica sitno mljvenih oraha 
  • soka od limuna
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Od ove kolicine ispadnu 2 male ili jedna veca tegla.Radila sam manju mjeru.
      Staviti teglu u pecnicu na 100C da se zagrije.
      Jabuke oguliti pa ih sitno narezati.Posuti ih sa sokom od limuna.Staviti secer,vaniliju,aromu,cimet.Pa ostaviti 10-15 min.da puste sok.Zatim staviti na vatru da se pocme dinstati i staviti orahe.
    2. 2
      Ja sam dinstala oko 10-15 min. da bude malo gusce dok se jabuke nisu pretvorile u kasicu.Kad je gotovo sipati u vrucu teglu i odmah zaklopiti.

    Posluživanje

    Mozete povecati kolicinu jabuka ,a secer stavljati po okusu, ako su jabuke slatke manje secera.Mozete staviti i ruma ako volite,ljesnjake umjesto oraha ili bademe.Koristiti za kolace kao nadjev ili mazati na kruh.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF