srijeda, 20. ožujka 2013.

Kolač od jagoda koji se ne peče

Ovo je jedna brzinska torta koja ce vas oduseviti,sa jednostavnosću i okusom,mene jeste.
Sastojci za kalup 24cm
300gr degestive keksa
1dl ljesnjaka(mljevenih)
150gr maslaca(otopljenog)

Krema:
4dl kiselog vrhnja
4dl vrhnja za slag
1želatina
150gr sećera
3kasike soka od limuna
500gr jagoda


Priprema:
Kekse samljeti i ljesnjake pa pomjesati sa otopljenim maslacem.utisnuti u kalup i poravnati.Ostaviti u hladnjak.
Jagode oprati pa odrezati vrh i ugusto ih poredati na kekse podlogu.
Za kremu najprije prema uputama potopiti zelatinu da nabubri sa 6kasika hladne vode.Umutiti slag sa sećerom pa dodati kiselo vrhnje.Sve zajedno izmuiti pa dodati želatinu koju smo prethodno malo otoili u mikrovalnoj.Sve miksati zajedno,preliti kremu preko jagoda.Ukrasiti po zelji sa jagodama i naribanim limunom.
Orginalni recept.



Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF