utorak, 5. ožujka 2013.

Pesto genovese

Sastojci

  • 1 svezanj svježeg persina
  • 4 male kasike bosiljka
  • 10kasika maslinovog ulja
  • 25gr pinjola
  • 2čestice česnjaka
  • 4 kasike parmezana
  • 1dl vode


  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Na vrcu tavu staviti pinjole i malo ih preprziti do zlatne boje...persin oprati pa staviti u multipraktikum zajedno sa pinjolima i cesnjakom pa sve izmiksati..
    2. 2
      staviti 1 dl vode da prokuha..kad smo izmiksali persin,cesnjak i pinjole dodavati pomalo maslinovo ulje i mjesati pa dodati bosiljak i parmezan i izmjesati sve zajedno na kraju dodati 1 dl vode da ne bude previse jak umak ..i na kraju dodati par kapi limuna

    Posluživanje

    posluziti toplo uz tjesteninu,ili hladan uz meso,ribu,mezu,moze se namazati i na kruh i praviti sendvici sa piletinom :)


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF