utorak, 30. travnja 2013.

Ferrero rocher

Dugo sam tragala za savrsenim ferrerom dok nisam napravila bas kao sto je i orginala.Da ga obučemo u orginal pakovanje nebi se prepoznala razlika.

Sastojci

  • 1/2 lista od oblatne
  • 70gr poprženih i grubo sjeckanih ljesnjaka
  • 4-5kasika nutelle
  • oko70 gr čokolade za kuhanje
  • 2 kasike ulja


  •  

     

     

    Priprema


    Jednostavno
    1. 1
      Oblatnu izmrviti rukama,al ne skroz sitno,ljesnjake popržiti skinuti koricu pa ih grubo samljeti.
      Izmjesati sa oblatnama.Dodati nutellu i napraviti smjesu kompaktnu za valjanje.
      Ostaviti u frižider oko 30 min.
      Nakon toga uzimati pomalo smjese i oblikovati kuglice(meni ih je ispalo 13 većih).Možete lagano pokvasiti ruke da se lakse valja.
      Opet tako napravljene kuglice ostaviti u frižider oko 1 sat.
    2. Čokoladu otopiti sa uljem u mikrovalnoj i malo prohladiti.
      Svaku kuglicu uvalajati i sotaviti da se ohladi i stegne čokolada,možete i u zamrzivač za brže stezanje.


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF