ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

Božićni medeni rosčići

Miris Božica u ovim jednostavnim i ljepim kolačićima

Sastojci

  •  270gr brasna
  •  120 gr maslaca
  •  20gr mljevenih ljesnjaka
  •  1/2 praska za pecivo
  •  1 jaje
  •  1 vanilija bourbon
  •  1 cajna kasika zacina za medenjake
  •  čokolade za kuhanje
  •   secer u prahu..

 

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pomjesati sve suhe sastojke pa dodati jaje,maslac narezan na komadice i umjesiti glatko tijesto.Sve lagano rukama spajati dok ne dobijemo glatku smjesu.Uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider oko 30-45 min.
  2. 2
    Ugrijati rernu na 180C i pleh oblozizi papirom za pecenje.
    Tijesto malo jos izvaljati da napravimo valjak i sjeci male komadice i praviti roscice,ili po zelji kalupom vaditi oblike koje telite.
    Slagati ih na pleh i staviti peci dok lagano prime boju oko 15 min ovisno o vasoj pecnici.
    Jos tople posuti ih secerom u prahu ili kad se ohlade otopiti cokoladu i umakati jedan dio roscica.
    Ukrasiti po zelji.
    Ako zelite u otopljenu cokoladu dodati malo na vrh noza zacina za medenjake i promjesati za poptuni medenjak uzitak:)

Posluživanje

Od ove kolicine ispadne 50-ak roscica,a ja nekad napravim od  pola mjere,a ostatak stavim u foliju i zamrznem tijesto pa kad odlucim peci izvadim odmrznem i radim po istom postupku .Ili mozete pecene roscice ohladiti i zalediti budu jednako ljepi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF