petak, 30. siječnja 2015.

Čokoladna torta kao Ferrero

Torta je u prava" Bomba" ,podsjeća na neodoljive Ferrero čokoladice...

Sastojci

  •  Biskvit:(24cm)
  •  6 jaja
  •  8 kasika sećera
  •  6 kasika ulja
  •  6kasika mlijeka
  •  6 kasika brasna
  •  3 kasikekakaa(tamnog)
  •  1prasak za pecivo
  •  Krema:
  •  200 grcokolade sa ljesnjacima (cijelim)
  •  100 gr-200g čokolade za kuhanje
  •  500mlvrhnja za slag
  •  Jos:
  •  100grnapolitanke od ljesnjaka
  •  4-5kasikanutelle ili nekog krem namaza od ljesnjaka
  •  Za natopiti biskvit:
  •  150mlmlijeka + 3kasike krasa  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za biskvit pjenasto mutiti jaja i secer jedno 10 min dok ne pobjele.Prosijati brasno prasak za pecivo i kakao.Kad se jaja umute dodati postepeno ulje i mutiti.Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodavati naizmjenicno mlijeko i mjesavinu brasna praska i kakaa.Sve umutiti da se spoji i izliti u kalup oblozen papirom  i peci na 180 oko 25 min.Cackalicom provjeriti dali je pecen.
    2. 2

      Za kremu ugrijati vrhnje i preliti preko cokolada ,a cokoladu sa ljesnjacima malo nozem usitniti ljesnjake po zelji.Ostaviti da se hladi i da se stisne.Najbolje kremu uraditi vecer prije da se stisne.


    3. 3
      Hladan biskvit prerezati 2 puta da dobijemo 3 kore,svaku koru nakvasiti toplom mjesavinom mlijeka i krasa.
      U jednu vrecicu staviti ugrijanu nuttelu da se lakse razljeva pa odrezati vrh i isarati po biskvitu.
      Staviti pola kreme na koru pa posuti sa polovicom mljevene napolitanke.
      Tako ponoviti i drugu koru i zadnju staviti malo je natopiti i ostaviti da se stisne sve skupa u hladnjaku.
      Dekorisati po zelji.


    Posluživanje

    Ovaj biskvit je jako lijep i socan.Kremu radite ranije kako bi se lijepo stiskla.Za veci kalup povecajte mjesre.Umjesto nuttele mozete koristiti i neki drugi slican krem namaz sa ljesnjacima.Cokolada sa ljesnjacima je ljepsa kad su u njoj krupniji ljesnjaci,a po zelji mozete u kremu dodati jos mljevenih ljesnjaka za jacu aromu.


    *** Izmjenu sam dodala u sastojcima da se moze dodati cokolade i do 200gr ,jer ima upita da bude krema rijeda al to moze sve biti i do cokolade,meni se nije desavalo,pa slobodno stavite i vise !

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF