subota, 22. lipnja 2013.

Moja rođendanska torta

Odlučila sam se praviti nesto sočno,kremasto i ukusno i odabir je pao na Dunavske valove u obliku torte

i presjek...
jedan predivni likerčić koji sam dobila na poklon




nedjelja, 16. lipnja 2013.

Torta Grčki sladoled

Brzo,kremasto i osvježavajuće...

Sastojci

  •  300ml vrhnja za slag
  •  2 kesice slaga u prahu
  •  1 vanilija bourbon
  •  200ml mlijeka
  •  8-10 kasika keksa mljevenog(plazma ili slično)
  •  5 kasika krasa ili druge čokolade u prahu
  •  6 komada piskota
  •  2 redačokolade narendati ili na komadiće izrezati
  • čokoladna glazura
  • ljesnjaci za posip
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pomjesati vrhnje za slag,mljeko,vaniliju i prah slag pa sve mutiti skupa.Kad se umutilo do zeljene cvrstine ne previse čvrsto,podjeliti smjesu na 2 djela.
    U jedan dio dodati mljeveni keks,u drugi cokoladu i komadice čokolade.
    Zdjelu plastičnu ili neki kalup duguljasti obložiti folijom pa sipati smjesu od keksa,preko od cokolade.
    Piskote izlomiti na komadice pa poredati po vrhu i prekriti sa folijom.
    Staviti par sati u zamrzivač.Kad se stegla okrenuti je i staviti na tanjir i preliti po želji sa čokoladom.

Posluživanje

U smjesu po zelji nadodajte sežera al mislim da je dovoljno radi keksa i čokolade.Ukrasite po želji.
Smjese možete podjeliti na vise djelova pa staviti po želji ljesnjaka,voće...izbor je na vama!


subota, 15. lipnja 2013.

Čokoladna torta

Jednostavna čokoladna bomba

Sastojci

  •  150gr margarina ili maslaca
  •  2dcl brasna
  •  2dcl sećera
  •  1dcl kakaa
  •  2 jaja
  •  1 vanilija secer
  •   Ganache krema:
  •  2dl vrhnja za slag
  •  200gr čokolade za kuhanje
  •  

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
  1. Otopiti margarin pa dodati brasno, secer, kakao i vaniliju, na kraju umjesati  jedno po jedno jaje.Sve dobro izmiksati i staviti u kalup(26cm).Smjesa ce biti malo gusta pa je rasporediti sa kasikom…staviti biskvit da se pece 20 min na 175C.Dok se biskvit pece staviti vrhnje da se zagrije na laganoj vatri i staviti izmrvljenu cokoladu i mjesati dok se ne izjednaci.Kad je biskvit gotov(provjeriti cackalicom)izliti ganache po biskvitu i ostaviti da se ohlade oko 2 sata

Posluživanje

Moze se posluziti sa slagom...ukrasiti po zelji..
Ovo je prava cokoladna bomba uvjerite se sami:)

srijeda, 12. lipnja 2013.

Sok od zove(bazge)

Meni najdraže ljetno piće!Malo blaža verzija ne preslatka i meni najdraža.

Sastojci

  •  32 cveta zove
  •  5 l vode
  •  2,5kg sećera
  •  4 limuntosa


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Cvjetove zove NE PRATI,staviti ih u veću posudu ili serpu i preliti sa hladnom vodom promjesati ,poklopiti i ostaviti 24h da stoji.Povremeno mjesati.


    Nakon 24h procjediti kroz cjedaljku na koju smo stavili gazu i usuti sećer i limuntose i dobro promjesati.Ostaviti jos oko 12h da stoji uz mjesanje malo česće.
    Procjediti ponovno kad se sećer otopio i usuti u boce.

Posluživanje

Možete puniti u manje plastične boje i zalediti i po potrebi odmrznuti.




ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Kremasti kolač od jagoda

Kremasto,brzo i fino.Proljeće prepuno slatkih jagoda i slatkih kolača.Jos jedan u nizu od jagoda koji će se sigurno dopasti i vama.

Sastojci

  •  Biskvit:
  •  4  jaja
  •  4 kasike sećera
  •  2 kasike  gustina
  •  4 kasike brasna
  •  1 praska za pecivo
  •  2 kasike ulja
  •   Krema:
  •  250 ml mljeka
  •  250 ml vrhnja za slag
  •  1 vanilija bourbon
  •  1 kesica galete puding(u prahu)
  •   džem od jagoda
  •  oko 500 gr jagoda

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jaja i sećer pjenasto umutiti oko 5 min.dok snjesa ne pobjeli.
    Dodati gustin,brasno i p.z.p.
    Jos lagano miksati i dodavati lagano ulje.Sve izmiksati da se smjesa ljepo ujednači.
    Izliti u četvrtastu tepsiju koju smo malo namastili i pobrasnili i peći na 180C oko 15-20min.Čačkalicmo provjeriti dali je pečeno.
  2. 2
    Kad je biskvit pečen premazati ga sa par kasika džema i ostaviti da se ohladi.
    Jagode narezati na ploske pa poredati preko džema.

  3. 3
    Za kremu usuti u posudu mljeko,vrhnje ,vaniliju i prah puding i sve miksati dok se ne umuti u čvrsti krem.
    Preko jagoda premazati kremu i ukrasiti po zelji i ostaviti u hladnjak da se hladi i ljepo stisne.

Posluživanje

Možete peći i kao tortu,preko kreme možete staviti preljev za torte u boji.




Print Friendly and PDF