srijeda, 20. studenoga 2013.

Mamine breskvice

Nakon dugooo vremena evo me opet sa vama na blogu.Puno sam zaokupirana tortama pa i ne stizem sve da posjetim.
Ovo su meni najdraze breskvice meke,ukusni ...koje ce vam se sigurno dopasti.

Sastojci

  •  4 jaja
  •  1 solja sećera
  •  1 solja ulja
  •   na vrh noza praska za pecivo
  •  brasna po potrebi
  •  boje: ekstrat od banane i jagoda
  •   Fil:
  •   smjesa od busenja breskvica
  •  1 dl oraha sitno mljevenih
  •  ruma
  •  2 kasike cokolade u prahu
  •   mljeko po potrebi
  •   secer za uvaljati breskvice
  •  
  •  

     

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Staviti jaja pa ih umutiti rucno sa secerom,dodati ulje i polako dodavati brasno sa praskom za pecivo kojeg dodamo vrlooo malo.Kad smo dobili smjesu glatku i da se ne ljepi prestati dodavati brasno. Znaci moraju se dati lagano valjati al da se ne ljepe.
    2. 2
      Otkidati pomalo smjese i praviti male kuglice i redati u pleh kojeg smo prethodno malo namastili. Peci na 180C dok lagano porumene ne smiju da tamne puno.Kad se breskvice malo prohlade sa malom kasikicom ih izbusiti napraviti udubljenja koja cemo puniti filom. Kad smo ih sve izbusili pomjesati smjesu od breskvica sa cokoladom u prahu ,orasima.Zatim dodati malo ruma po zelji i lagano dodavati mljeko.Fil ne smije biti ni pretvrd ni da se razljeva.Bolje je i da je malo rjedi jer se stegne.
    3. 3
      Punitit udubljenja i spajati dvije loptice. U malo vode razmutiti ekstrat od banane ,a u drugu zdjelu ekstrat o jagoda ili malina. Breskvice umociti cijele u zutu boju,pa staviti na ubrus da se malo osuse pa vrh obe strane umociti u ekstara od jagode ili malina.Suhe breskvice uvaljati u secer. Sloziti u kutije do posluzivanja.


    Posluživanje

    Solja za mjere je od 2 dl.Ispadne ih jako puno,mozete mjeru i smanjiti ili povecati.

petak, 4. listopada 2013.

Riblja pasteta

Odlicno ,brzo i fino...


Sastojci

  •  1 tuna rio mare
  •  1 tuna eva
  •  1 sardina eva
  •  1kesica majoneze(95gr ili 165 gr)
  •  1 kesica parmezana(100gr) ili naribati parmezan
  •  4 cestice cesnjaka ili po zelji 
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pomjesati sve vrste tuna i sardinu dodati majonezu po zelji vise ili manje,parmezan i cesnjak.Sve skupa izmiksati sa stapnim mikserom i staviti u posudu i rashladiti u frizideru.

Posluživanje

Jednostavno,brzo i ukusno...posluziti uz mezu,kiflice ili topal domaci kruh!

ponedjeljak, 23. rujna 2013.

Jesenji rolat od kestena

Prvi dan jesenji i castim vas sa ovom divnom i ukusnom roladom...Za sve ljubitelje kestena!

/slika/1645585/

Sastojci

  •  Biskvit:
  •  3 jaja
  •  4 kasike sećera
  •  3 kasike brasna
  •  1/2 praska za pecivo
  •  2 kasike  kakaa
  •  1 kasika meda
  •   Krema:
  •  250gr kesten pirea
  •  100gr maslaca
  •  1 kasika ruma
  •  1dl vrhnja za slag
  •  1-2 kasike sećera u prahu
  •  1 kasika puna linolade
  •   Za natopiti biskvit:
  •   malo mlijek,cokolade u prahu i rum secer
  •   cokoladna glazura:
  •  70gr čokolade
  •  1-2 kasike ulja
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za biskvit pjenasto umutiti jaja sa secerom dok ne pobijele.Dodati brasno,p.z.p i kakao.Sve lagano izmutiti pa dodati i med.
    Kalup premazati maslacem i posuti brasno.Pecnicu ugrijati na 180C i staviti smjesu u kalup i peci oko 15-ak min.Provjeriti cackalico dali je peceno.
    Ohladiti biskvit pa ga prerezati na pola.
  2. 2
    Za kremu izmutiti kesten pire sa omeksalim maslacem i secerom.Dodati vrhnje za slag(ne treba ga prethodno mutiti) i rum.Sve sjediniti.
    Biskvit natopitit sa toplim mljekom sa cokoladom i rum secerom.
    Na polovicu biskvita staviti pola kreme,a u drugu polovicu staviti linoladu i dobro izmjesati pa staviti preko svjetlije kreme.Staviti drugi dio biskvita i premazati citavu roladu.
    Cokoladu otopiti sa uljem pa preliti preko rolata i ostaviti na hladenje.

Posluživanje

Kreme ima i dovoljno pa mozete staviti i 200 gr kesten pirea.Mozete po zelji dodati i ljesnjaka u kremu,mastu na volju i uzivajte!!

ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

Köttbullar-svedske mesne okruglice

Klasicne svedske kuglice.Meke ,socne i ukusne!

Sastojci

  •   za 70-80 kuglica
  •  2 dl mlijeka
  •  1 dl vrhnja za kuhanje
  •  1 1/2 dl krusnih mrvica(prezle)
  •  1 kg mljevenog mesa
  •   sol,papar,vegeta,secer
  •  2 jaja
  •  1 1/2 crveni luk
  • maslaca ili maragarina
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      U blender staviti mljeko,vrhnje i prezlu i miksati par minuta.Dodati zacine i dalje miksati,pa dodati jaja.
      U meso dodati luk koji smo sitno nasjeckali pa rukama pomjesati.Kad smo sastojke izblendali preliti preko mesa i sve skulpa spojiti rukama u kompaktnu smjesu.
    2. 2
      Jednom kasikicom ili sparvicom za sladoled ako zelite jednake kuglice vaditi pomalo i stavljati na veci pleh.Zatim skvasiti ruke vodom i ljepo oblikovati kuglice.U vecoj tavi otopiti margarin ili maslac pa staviti kuglice.Peci ih sa svih strana dok ne dobiju tamniju boju.
    3. 3
      Po zelji preliti umakom od paradajiza ili ih posluziti bez sosa,jednako su meke i socne.

    Posluživanje

    Ja uvijek radim pola mjere jer ispadne ih dosta od 500 gr mesa bude ih oko 30.Mjera za pravljenje je solja od 2 dl.
     
Print Friendly and PDF